مفاهیم اولیه و کلی وب سایت
نزدیک به ده سال ی 90 قرن بیستم میلادی باتوجه به توسعه واحد سنجش به کارگیری از ابزار دیجیتالی و فولدر های دیجیتالی مفهومی به اسم html پدیدآمد، که در نوشتهیعلمی html چه می باشد میتوانید کاملا با این معنا آشنا گردید. در تعریفوتمجید کلی این پوشه ها، انواعی بودند که مشتمل بر هم متن هم تصویر و هم صوت و… می شدند.
امروزه این سیرتکامل پوشه ها توسعه یافتند و مفهومی به اسم وب سایت و وبسایت به وجود آمده میباشد.
سایت ها دربرگیرنده اشکال فولدر ها بر روی کانال جهانی وب میباشند، که ابراز قابل قبولی برای رابطه با بقیه یوزرها به روشی سریع و لحظه ایی و همینطور اشتراک پوشه ها و مطالب، با آنها است.
در دنیای امروز که بعدازظهر ارتباطات نامیده میگردد، تارنما ها مهمترین رسانه پس از تلوزیون میباشند که با پیشرفت سریع شرکت های ساخت وب سایت ، حتی تارنما ها در سالهای اخیر برای بخش اعظمی از عموم دنیا تبدیل به رسانه نخستین گردیده اند.
وبسایت ها را ما میتوانیم تاکنون به سه نسل مجموعه بندی کنیم؛ ولی این نسل ها با دقت تختگاز پیشرفت دانش در این مورد قادر است در آینده خیلی بیشتر خواهد شد.
این سه نسل را با هم مطالعه مینماییم:
1- نسل نخستین:
نسل نخستین وبسایت ها وقتی بود که تنها یوزرها می توانستند داده ها تارنما ها را مشاهده نمایند و قابلیت طراحی سایت در مشهد تغییرات و ساختوساز محتوا در آن ها را نداشتند، داده ها تنها بوسیله مدیران سایت بر روی آن قرار می گرفت. اصطلاحا این وبسایت ها یک طرفه بودند. امروزه هنوز این نسل از وبسایت ها با دقت به اینکه موج سوم و نسل هوشمند وبسایت ها در عالم عرضه گردیده اند، در میان کمپانی هایی با ساختار دیرین ترویج دارا هستند.
2- نسل دوم:
نسل دوم وبسایت ها از وقتی ساخت و ساز شد که نیاز بهاین مسئله که در محتوای تارنما می بایست یوزرها نقش داشته باشند، و تغییراتی ساختوساز و مطالبی را به تصویب برسانند؛ این نسل از تارنما ها را سایت های مشارکتی نیز میگویند. چون در دستکاری و نگارش محتوا هم مدیران و هم یوزرها دخالت دارا هستند. دراین نسل فناوری های خیر برای صفحه های اینترنت سایتطراحی شد. از این مثال فناوری آجاکس ( Ajax) که فناوری برای بهبود در ابتدا وارد شدن شیت و آپلود آن فارغ از لود آحاد برگه بود؛ این نسل نسل رایج اکثرا وب سایت هایی که ما با آنها سرکار داریم و از آنان به کار گیری کرده ایم میباشند.
3- نسل سوم:
نسل سوم که در سالهای اخیر مهندسین فناوری داده ها برای ساخت سایت خویش به سمت آن رفته اند، ساخت و ساز تارنما های هوشمند میباشد که بتوانند کاربر خویش را بشناسند و با آن ها رابطه برقرار نماید. سایت های تعریفوتمجید گردیده دراین نسل بایستی بتواند با اعتنا به صلیقه و علایق مخاطب مطالب و محتوا را در دست آنان قرار بدهد و مطابق صلیقه کابر تغییرو تحول نماید.